Antal besök på sidan.

söndag 28 oktober 2012

Mackmyra






Fatbärare

Inför fyllning av fatet

Fyllning av 30 liters fatet

Innan korken ska på

Till lagringsrummet

Amanda, vår trevliga guide på  Mackmyra

fredag 26 oktober 2012

fredag 19 oktober 2012

Marine Ehrenmal i Laboe


<a href="http://www.deutscher-marinebund.de/geschichte_me.htm" rel="nofollow">www.deutscher-marinebund.de/geschichte_me.htm</a>
Den iögonfallande silhuett av hans mäktiga 85 meter över Östersjöns tornet formade ansikte Kielfjorden. Två hissar eller 341 steg som leder till en utsiktsplattform som öppnar en unik utsikt över land och hav.
Ursprungligen tillägnad minnet av den första världen fallit War medlemmar av kejserliga marinen, var minnesmärke efter en annan övertagande av DMB den 30 Maj 1954 Memorial i sjön kvar på alla nationer och för att fira fredlig sjöfart till fria hav.
Till 5,7 hektar totalt - nästan storleken på åtta fotbollsplaner - till växten bredvid det särskiljande tornet inkluderar en underjordisk Memorial Hall, den historiska hallen med fartygsmodeller och andra marina och marina historiska utställningar samt en 7000 kvadratmeter, slutade med Weser sandsten flanken.
Planeringen av byggd på platsen för en tank torn monument går tillbaka till en idé om 1925. Den 30 Det invigdes i maj 1936, efter nästan sju års byggande. Cirka 700.000 riksmark - främst härrör från donationer från medlemmar i marinen Club och sjöofficer Association - flögs in i byggnaden, som nu är en av de få arkitektoniska exempel expressionismen.
Från 1993 - 1998 anläggningen genomgick en större renovering - börjar med en ny beläggning av öppna ytor och slutar med nödvändig under renovering och repointing av klinker torn. De ekonomiska resurser som krävs i mängden nästan 4,5 miljoner DM / € 2.300.000 tillämpades av inträdes-och medlemsavgifter, gåvor, som utgjorde mer än hälften av det totala beloppet. Offentliga medel inte var tillgängliga.
Parallellt med byggnadsarbetet i nära samarbete med sakkunniga historiker var en noggrann genomgång av de materiella rapporter minnesmärke för att klargöra tvetydiga, samtidigt historiska sammanhang representationer och uppdatera den samlade värdig i lämplig form. I detta oavslutade, men i framtiden föremål för fortlöpande förändringsarbete görs också med lanseringen av 1996 minnesmärke för den tyska marinen och det civila sjöfarten. Utställningen av historiska Hall slutade 17. Efter sex månader på återuppbyggnadsfasen Juli igen.


Trapphuset i tornet

Utsikten




Mina

Kajutafönster

Minnesplatsen

U955 och Tornet